Oxygène

Met een perfect evenwicht tussen éénvoud enerzijds en elegant design vervaardigd uit natuurlijke materialen anderzijds, heeft Oxygène een collectie van uitgepuurde objecten samengesteld. 

De windlichten, vazen en vele andere objecten - in voornamelijk artisanaal geblazen glas, hout en metaal - vinden vanzelfsprekend hun plaats in een met oog voor detail gedekte tafel of in een hedendaags interieur.

Voor haar collectie is het Westvlaamse bedrijf ook een vruchtbare samenwerking aangegaan met  bekende en ook vaak internationaal gelauwerde ontwerpers, waaronder Stefan Schöning, Luc Ramael en Caroline Dobbs. Het zijn stuk voor stuk ontwerpers voor wie  eenvoud, duurzaamheid  en speelsheid hoog in het vaandel staan.

Wist u dat...

  • Oxygéne materialen uit de natuur neemt, maar haar klanten ook uitnodigt om iets terug te geven aan de natuur ?  Bij elk Oxygène-object vindt u zaden van de Anna Paulowna- of Keizersboom, om zelf een opvallende,  zuurstof producerende boom te kweken.  De Keizersboom is een statige boom met uitzonderlijk groot blad en een zeer opvallende bloeiwijze in het voorjaar. Het is de enige blauwbloeiende boom voor een gematigd klimaat. In het oosten wordt de boom aangeplant als een toekomstige bruidsschat voor elk geboren meisje. In de Japanse Shinto-religie is het een heilige boom. In legendes is het de enige boom waarin de Feniks-vogel, brenger van geluk, landt, … 
     
  • en dus is een beschutte plaats dicht bij de woonst aangewezen...
  • de glazen stolpen van alle windlichten in de Oxygène-collectie onderaan voorzien zijn van een  uitsparing ?  Door dit gepatenteerd systeem, wordt de brandende kaars achter het glas voorzien van extra zuurstof, waardoor ze in het juiste tempo volledig kan opbranden.
  • O’de l’eau , de duurzame waterkaraf uit de Oxygène-collectie,  de winnaar is van een designwedstrijd die door Limburg.net is uitgeschreven ? Het project werd ontwikkeld om het stijlvol drinken van kraantjeswater, dat even gezond is als flessenwater maar minder milieubelastend, te bevorderen.