Jef Van Campen

Jef Van Campen is geboren in Antwerpen op 6 februari 1934.
Hij is de zoon van Constant van Campen, kunstschilder en kunstrestaurateur, maar vooral bekend als oprichter van de Antwerpse Koninklijke Poppenschouwburg Van Campen.  

Jef ontdekt al vlug zijn talent voor tekenen en schilderen en wordt op 13-jarige leeftijd aanvaard op de avondschool van de Koninklijke Kunstacademie Antwerpen. Zijn artistieke vorming zet hij verder aan de Technische Kunstambachtschool te Antwerpen, evenals de Academies te Berchem en Schoten. 

Jef Van Campen is actief als professioneel kunstschilder sinds 1990.
Hij woont en werkt te Antwerpen. 

De kunstenaar schildert naast stillevens, portretten en landschappen, vooral maritieme werken : havenimpressie evenals schepen zowel op zee als op rivieren. 

Wist u dat...

  • Jef Van Campen mee zijn artistieke schouders heeft gezet onder de Antwerpse Elephant Parade?  Een kunstproject ten voordele van de Aziatische Olifant-stichting die het dier beschermt in de 13 Aziatische landen waar het nog in leven is. Van Campen toverde zijn levensgrote kunststof baby-olifant om in “Blue Eyes” met op de flanken een scheldezicht , geïnspireerd op de vrachtschepen die “de olifanten van de Antwerpse Haven” zijn.  Blue Eyes bracht bij de veiling in Antwerpen één van de grootste sommen voor het goede doel op.

  • Jef Van Campen zijn zoektocht naar het driedimensionale o.a. gestalte heeft gegeven door  “Bolders” te creëren  naar aanleiding van de Antwerp Tall Ships Race 2010? Deze door Van Campen beschilderde mini bolders zijn geïnspireerd op de echte meerpalen langs de Schelde en de Antwerpse havendokken waaraan schepen vanuit alle windstreken aanleggen.