Timmermans design

Timmermansdesign stelt Carpet Sign voor !

Carpet Sign is in 1979 opgericht door Carel Dieudonné. Na zijn studie textieltechnologie aan de 'Maere' in Enschede is hij als verfmeester werkzaam geweest bij Tweka, bij weverij de Ploeg en de non-woven firma Freudenberg in Weinheim, Duitsland. Een gedwongen verhuizing naar Duitsland gaf de doorslag om voor zichzelf te beginnen: het ontstaan van Carpet Sign.

Dit Nederlands familiebedrijf is ondertussen specialist in het creëren en produceren van hoogwaardige, getufte tapijten in diverse poolhoogtes.

De weverij ademt kennis uit en is een unieke mix van hightech machines en vakmanschap. Door de state of the art CADCAM gestuurde robots zijn de mogelijkheden in vorm oneindig : vierkant, rechthoek, cirkel, ellips en zelfs organische vormen behoren tot de mogelijkheden. Uw interieur is leidend.

Carpet Sign is samen met 9 andere textielbedrijven op zoek naar duurzaam textiel en de weg die daarvoor bewandeld moet worden. Het doel is het ontwikkelen van een z.g. ‘green paper’ die de mate van duurzaamheid van het produkt [er wordt bijv. geverfd met plantextract] én het productieproces [terugwinnen van energie etc.] vastlegt.

Wist u dat...

  • textiel zo breed inzetbaar is, dat Carpet Sign al twee maal met mode ontwerper Irving Vorster heeft samengewerkt om tapijt in zijn couture collectie toe te passen ?
  • het modelabel van Dirk Bikkembergs, - één van de Antwerpse zes -, Carpet Sign heeft gevraagd voor de aankleding van haar showrooms ? Daarnaast is Carpet Sign door hen gehost in de Bikkembergs Flagship store [Milaan] tijdens de Salone del Mobile 2010 met het thema "Football is Design".
  • Carpet Sign een luminiscerend 'glow in the dark' tapijt heeft ontwikkeld onder de naam Xi ?  Deze “eXtra intelligente” collectie laadt zich in minder dan een half uur op door daglicht of artificieel licht en geeft licht af in duisternis gedurende meer dan 12 uur.
  • Carpet Sign in 2007 de prestigieuse red dot design award heeft ontvangen voor het outdoor tapijt Atlantique en in 2010 voor de collectie Connect.

Carpet Sign Studio

De Studio is het kloppend hart van Carpet Sign en bestaat uit een enthousiast team dat zich inleeft in de klant en de materialen en dit vertaalt naar prachtige, individuele kleurvoorstellen en collecties. De Studio bruist : het is één groot dynamisch 'moodboard' dat dient als inspiratiebron voor vele ontwikkelingen. 

Dagelijks worden er in de Carpet Sign Studio unieke kleurvoorstellen gemaakt, helemaal volgens uw persoonlijke wensen en afgestemd op uw individuele interieur.

Alles wat Carpet Sign produceert is maatwerk. De kleur, de maat, de poolhoogte en de vorm verschilt per tapijt.

Vanuit de basiscollectie (12 verschillende structuren en legio kleuren) wordt het tapijt verder gepersonaliseerd. Tekeningen van uw interieur en stof- of leerstalen van de meubels, maar ook foto’s en sfeerimpressies, kunnen hierbij van nut zijn. De Carpet Sign Studio gaat vervolgens aan de slag om een kleurvoorstel uit te werken dat voldoet aan uw wensen. Met het Carte Blanche systeem bestaat zelfs de mogelijkheid om een collectiekleur aan te passen of een geheel nieuwe kleur samen te stellen !